Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lightgrasp.se/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666
Red passion & Black elegance – LightGrasp

Red passion & Black elegance

 
Vernissage 17/11, kl. 17.00-20.00.
 
web
Eva Horvath och Douglas Liljenberg bjuder in till utställning präglad av eldig passion och svart elegans. Evas eldiga uttryck i hennes målningar ackomanjeras på ett fantistiskt sätt med Douglas skulpturer i diabas och svartek.
Det kommer även att finnas mycket fina träarbeten av mångkonstnären Douglas. På vernissagen bjuds det på musik med valda stycken ur Phantom of the opera.
Missa inte detta tillfälle att ta del av fantastisk konst i Kristianstads enda galleri.

 

 

   E20160826__dsc1755-redigera_webbva Ildiko Horvath, kommer ursprungligen från Budapest i Ungern och har alltid varit intresserad av att teckna, se hur saker fungerar och varit fascinerad av kroppens skönhet. Det var tack vare Evas Pappa som hon började måla.
– Det var mysigt att se på när han skapade och provade på nya tekniker i sitt målande, men det var inte förrän i 20 års åldern som jag själv provade på att måla i olja. Jag provade på olika tekniker och stilar, tills jag hittade den, som jag är mest nöjd med. Det känns verkligen att det har blivit mitt.

När jag målar glömmer jag allt runt omkring mig. Det är bara duken, färgen, jag och mina känslor som är närvarande. Jag sjunker in i min djupaste smärta, och sedan fortsätter jag uppåt för att återigen känna lyckan spira. Dessa livskontraster visar gränserna i livet som lärde mig att kunna se helheten. Att känna ödmjukhet för livets påfrestningar, att trots allt våga drömma, hoppas, vara i rörelse. Inse att lyckan är samma hela vägen i utvecklingen. Skuggan behövs för att lyfta fram meningen, känslan samt mänskligheten.

De senaste åren har mitt konstnärsskap verkligen blivit utmanat och fått möjlighet att utvecklas genom nya dörrar som öppnats. Jag har fått vara med i olika konstprojekt i samarbete med andra konstnärer och fått olika uppdrag, till exempel att måla en stor väggmålning i ett konferensrum på Scandic St Jörgen Hotell, samt i hotellrum, som en hyllning till en fantastiskt medarbetare. Varit med i ArtJam projekt, samt haft utställningar i Lund, Malmö, Halmstad, Helsingborg och Karlskrona. Mina vidare planer är att ställa ut i Stockholm 2017 och Budapest 2018.

 

20160826__dsc1945-redigera_webb   Douglas Liljenberg, född -51 i Kristianstad och har bott och verkat på Floravägen sedan dess där han även har sin ateljé och verkstad. Douglas stora passion är att arbeta med sten och trä, och det syns när man kliver i hans vardagsrum där man möts av en egenhändigt gjord trappa upp till andra våningen men en fantastisk detaljrikedom, men ett vardagsrum som även är fyllt med skapelser i ek, svartek och diabas. I trädgården på Floravägen kan man se flätade hasselträd och andra fruktträd, en konstart som tar sin tid att ”växa” fram

Douglas kommer att visa under sin utställning på LightGrasp, ett urval av hans konstverk samt ganska mycket nytt som är skapat enkom för denna utställning.